Tutorial : Create Page Menu Tab(biasa)


 
Hai . . . Tutorial lagi. Kali ni direquest oleh Anis Azwani. Jom ikut step di bawah ^.^v
Macam biasa,buka dashboard korang :

1. Tekan Edit Posts .
* tak nampak? tekan gambar !

2. Lepas tu,tekan pulak Edit Pages.
* tak nampak? tekan gambar !

3. Tekan NEW PAGE .
* tak nampak? tekan gambar !

4. Taip lah tajuk apa yang korang nak. Contohnya, About Me. Kalau nak direct,taip 
aje terus dekat ruang entry tu ya !
* tak nampak? tekan gambar !

5. Hah ! Bagi sesiapa yang nak buat tutorial atau freebies, boleh lah buat
macam contoh gambar di bawah ni ya !
 * tak nampak? tekan gambar !

6. Bagi yang nak buat Ex-changed Banner pulak, korang kenalah tekan Edit HTML.
Kemudian,paste kan kod banner dekat situ. Dah siap? Tekan Compose balik.
* tak nampak? tekan gambar !


7. Dah siap Create Page korang tu? Scroll ke bawah dan tekan PUBLISH PAGE .
* tak nampak? tekan gambar !


8. Lastly, dia akan keluar seperti gambar di bawah. Korang boleh 
pilih(tick) mana satu yang korang suka ok ;) Dah pilih? Tekan SAVE AND PUBLISH.
* tak nampak? tekan gambar !

Dah siap ! Jadikan? Kalau tak faham,jangan seganII tanya Lina ok ! 
Semoga berjaya . . . . . 

>> Siapa guna tutorial ni ? Tolong Lina tekan SINI & SINI sebagai tanda terima kasih .
>> Nak copy & paste tutorial ni? Pastikan buat Credit to : Lieyna Rosli .

Thank You for reading this entry.. Do comment too!